Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Andra plats i BIS U12-cup!
2017-03-11 20:00
Blandade känslor efter slutsignalen i finalen 😊
Till Team 05s hemmacup så bestämdes det att laget skulle delas i två lag för att ge alla spelare extra speltid samt att ge några yngre spelare chansen att vara med.
Lagen spelade i varsin grupp där lag röd ställdes mot Hudik och Ånge.
Det visade sig vara tre jämna lag där två av tre matcher slutade 4-4. Tyvärr förlorade  Bollnäs röd en jämn match mot Hudik, där det stod och vägde enda in mot slutet. Hudik gick segrande i den matchen och tog sig till semifinal tillsammans med Ånge. Bollnäs röd fick spela en match om 5-6 plats mot Vansbro som Vansbro lyckades vinna.
De små marginalerna var tyvärr inte på Bollnäs röds sida denna turnering trots en väldigt bra insats.

I den andra gruppen ställdes Bollnäs vit mot Värmdö och Vansbro.
Just Värmdö var bollnäs lagets första motstånd i gruppspelet, vilket visade sig bli en jämn uppgörelse. Värmdö öppnade bäst och tog ledningen med 2-0 efter första perioden. Men i andra tog Bollnäs vit över och var andra periodens starkaste lag och vann den med 2-0. Matchen slutade rättvist med ett oavgjort resultat.
Match 2  såg ut att bli en enklare uppgift för lag vit som gick ifrån till 4-1, men efter det så slappnade laget av lite för mycket och släppte upp Vansbro till 4-3 vilket även blev slutresultatet. 
Tack vare bättre målskillnad i favör till Värmdö så hamnade Bollnäs vit som 2a i gruppen och fick möta Hudik i sin semifinal vilket enligt spelschemat lite oturligt hamnade direkt efter deras sista gruppspelsmatchen.
Men detta verkade vara ett lyckat scenario för lag vit som spelade sin bästa match på hela cupen denna semifinal. 
Framgångsfaktorn i denna match var helt klart försvarsspelet och det fenomenala målvaktsspelet. Hudik lyckades inte komma in på mål och skapa tillräckligt farliga chanser förutom i slutet då hudik bokstavligen tryckte in ett reduceringsmål som enligt regelboken egentligen inte skulle ha godkänts. Bollnäs vit gick rättvist till final efter lagets seger i semifinalen.
Efter två tuffa matcher och lång vila till finalen så tog krafterna slut för bollnäs vit som förlorade finalen övertygande mot Värmdö.
Men sett över hela turneringen så var det verkligen ett vunnet silver.

Grattis Värmdö till segern i BIS U12 cup 2017!

Bra jobbat alla Bollnäs spelare som visade att det finns massor av duktiga hockeyspelare från vår förening.

 
Våra sponsorer