Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

3:E plats i C-slutspelet i 2016/17 års Jacob Silfverberg Cup
2017-04-05 14:30
Team 05 (U12) säsongen 16/17 (endast Saku saknas från årets trupp, på bilden saknas även Alex W och Axel B som tyvärr fick åka hem tidigare på grund av sjukdom)
Bollnäs team 05 avslutade en lång och utvecklande säsong med att spela en tredagars cup i Gävle/Sandviken.

Laget åkte till Sandviken för att spela gruppspel med 21 utespelare och 2 målvakter. Turneringens klart största trupp.
Laget provade för första gången att dela laget i två där två femmor spelade första perioden och två andra femmor spelade period två. Vilket inte på något sätt är optimalt men ett gott alternativ för att ge alla mycket speltid. Detta innebar att en femma stannade kvar i omklädningsrummet i den första perioden och bytte av de som spelade till den andra.

Rent sportsligt innebar detta ett blandat resultat där laget efter fem spelade matcher i gruppen skrapat ihop en vinst och en oavgjord match vilket ledde till en 5e plats i gruppen (av 6 lag).

Detta innebar att laget gick direkt till semifinal i C-slutspelet som turneringens bästa 5a och ställdes där mot Österåker som laget slagit med 6-2 i gruppspelet.
Matchen började med att BIS tog ledningen i första perioden med 3-0, en period som lika gärna hade kunnat slutat med det dubbla till BIS. I den 2a perioden så kom nerverna med i spelet och Bollnäslaget tappade sin ledning till 3-3 innan slutsignalen gick för matchen. Matchen gick till förlängning som blev mållös vilket ledde fram till en spännande straffläggning som Österåker tillslut gick segrande ur.

I matchen om en 3e plats så ställdes Bollnäs mot Brynäs som började med en jämn första period vilket även periodresultatet, 3-3, även antyder.
Till denna match så spelade alla femmorna hela matchen vilket kanske var det som gjorde att Bollnäs laget orkade köra på. För sista perioden slutade 6-1 vilket gav ett slutresultat på 9-4 till Bollnäs favör.

Förutom sista matchen så hade nog lagets spelare ändå roligast med allt de som hände runtomkring denna helg, bussresorna, hotellvistelsen, hotellfrukosten, badet och framförallt lördagskvällens aktiviteter med bl.a lasermaxx som var en stor succé 👍🏻

Sammanfattningsvis så har laget haft en säsong med både toppar och dalar rent sportsligt. 
Tre nya har börjat i laget vilket gjort att vi nu har en trupp på 24 spelare. Hur många som fortsätter vet vi inte men vi vet att minst 3 till kommer ansluta till truppen nästa säsong.
Vi har haft ett fantastiskt föräldrastöd hela säsongen som hjälpt till  runt laget på alla sätt och som gett laget möjlighet att åka på många cuper.
Barnen har både utvecklats sportsligt som socialt och alla har tagit steg framåt individuellt. 

Nu sätter vi punkt för denna säsong, vilar upp oss och blickar framåt till en ny spännande säsong 17/18.
 
Våra sponsorer