Välkommen till Team 05´s (U13) hemsida!
 
Referat: Söderhamn IK - Bollnäs Ishockeysällskap
Träningsmatch
2017-10-02 07:54
Helgens andra träningsmatch spelades mot Söderhamn.
Söderhamn är ett bra lag och en bra värdemätare även om det är väldigt tidigt på säsongen ännu.

Bollnäs stod upp bra stundtals även om Söderhamn utan tvekan var det bättre laget denna gång. 
För ganska många i Bollnäs laget så var denna match den första matchen mot just Söderhamn vilket var en bra erfarenhet för dom att få. För några var denna match även säsongens första match vilket såklart medgav lite extra nerv inför. 
Trots att siffrorna drog iväg så var ändå insatsen hos spelarna ett fall framåt mot matchen i Leksand dagen innan.
Referat: Leksands IF - Bollnäs Ishockeysällskap
Träningamatch
2017-10-02 07:42
Träningsmatch mot Leksand, ett motstånd vi väldigt sällan får chansen att möta. 
Denna helg hade vi ett relativt stort bortfall på spelare men lyckades ändå håll igång större delen av laget under helgens två träningsmatcher. 

Själva matchen kanske inte var någon jättenöjdare från Bollnäs sida. Men så är det ibland. 
Cupseger i Valbo
2017-09-18 10:46
Vinst i finalen mot Tyresö/Hanviken i Nicklas Bäckström Cup!
Efter en svängig och rafflande turnering så drog Bollnäs 05or tillslut det längsta strået och tog hem slutsegern i Nicklas Bäckström Cup i Valbo.
6 lag deltog i den jämnaste cup vi spelat hittills. Väldigt många matcher slutade oavgjort och fick avgöras på straffar.

För Bollnäsgänget började turneringen kl.8 på lördag morgon mot hemmalaget Valbo. Den tidiga tiden märktes på båda lagen och kanske framförallt på Bollnäs som aldrig riktigt kom igång.
Efter att ha tagit ledningen med 4-3 så lyckades Valbo vända matchen på slutet och vann med 5-4, jämn tillställning som lika gärna kunnat sluta oavgjort.
Lika jämt var det i nästa match mot Tyresö men där blev utvisningarna avgörande, en spelform som Tyresö var väldigt vass i. Matchen slutade 5-3 till Tyresö.
Inför match 3 gjordes några ändringar i laget som blev lyckosam och Bollnäs lyckades vända trenden och gå segrande i den matchen. 5-4 till bollnäs mot Sundsvall.
Kvällsmatchen mot Mora började jämt och Mora tryckte på med sitt tunga och fysiska lag. Bollnäs målvakt höll laget kvar i matchen med några fantastiska räddningar. Så när Bollnäs fick hål på Mora så rann det iväg siffermässigt, 7-1 till Bollnäs. 
På Söndag morgon väntade Waxholm som blev en ganska sömnig historia från båda laget som inte riktigt hade hunnit vakna 😄. 6-2 till bollnäs.

Eftersom Bollnäs i detta läge var beroende av kommande matchers resultat så väntade nägra timmars nervöst väntande på hur de andra matchernas resultat skulle bli.
Med turen var på Bollnäs sida denna gång och alla resultat gick vår väg vilket gav Bollnäs chansen att spela finalen mot Tyresö.

Finalen blev ett långt ställningskrig där båda lagen gav allt i närkamperna och försvarsspelet. Dessutom med två formtoppad målvakter.
Efter första perioden var resultatet fortfarande 0-0.
En bit in i andra perioden lyckades Oscar tillslut spräcka nollan efter en jättefin framspelning av Teo Ståhl.
En stund senare lyckades Eric ta sig fram till ett friläge som han förvaltade på bästa sätt med ett snyggt skott i målvaktens vänstra kryss. I detta läge kändes det som att bollnäs hade kontroll på matchen. Ända fram till att ungefär 3 minuter återstod, då Tyresö lyckades göra mål efter ett individuellt misstag av oss i egen zon.
Men laget krigade på i matchens slutskede och lyckades hålla pucken borta från sitt egna mål även när Tyresö tog ut sin målvakt när det återstod 30 sekunder av matchen.

Efter slutsignalen utbröt vild glädje efter ännu en cupseger.
Spelarna var väl värda detta i en cup där motståndet var mycket bra och där laget verkligen fick kämpa för att ta hem segern.

Känslan efter slutsignalen tar vi med oss inför den säsong som väntar efter en mycket bra organiserad cup.


Cupvinnare i "the real end of season cup" 2017
2017-04-24 15:25
Stor lycka när Bollnäs team 05 lyckades gå obesegrad genom "The real end of season cup" i Grimsta hallen i Stockholm.
Säsongen som aldrig riktigt ville ta slut.
Ja lite så blev det för en stor del av BIS team 05 när laget deltog i en cup som anordnades av Hässelby/Kälvesta i Grimsta hallen i slutet på april. 

Säsongen tog egentligen slut 3 veckor tidigare och det var exakt den tiden som spelarna senast stod på is inför denna cup.
Med ringrostighet i kroppen och knoppen så tog sig bollnäs ann utmaningen och ställdes mot ett bra motstånd som inte hade haft samma "uppehåll". 
Vi pratade innan första matchen om att börja med defensiven för att hålla ihop laget innan tajmingen och känslan skulle komma tillbaka, vilket fungerade perfekt. Farsta, som stod för första motståndet, lyckades bara skjuta 4 skott på mål samtidigt som bollnäs var effektiv och satte 4 puckar i mål på 10 försök. Just den starka defensiven, målvaktsspelet och ett starkt hemjobb av forwards var något som höll i sig hela cupen. Bollnäs släppte endast i 6 mål på 5 matcher och gjorde 22 mål framåt.
Laget gick obesegrat genom hela turneringen och tappade endast en poäng i den oavgjorda grundapelsmatchen mot Örebro som sedermera blev lagets finalmotståndare.

Finalen blev en känslofylld historia.
Sammanfattningsvis så gick bollnäs snabbt upp till en 2-0 ledning och kändes väldigt stabil. Men efter en period med ett mindre kaos och ett avklarat 5 mot 3 underläge så hittade bollnäs flytet igen gick ifrån och vann matchen med 5-2.

(Värt att notera var att alla forwards i bollnäslaget gjorde poäng under turneringen, vilket tyder på bredd)

Som titeln på cupen beskriver så var detta tillslut det sista som hände säsongen 2016/17. Många trötta spelare efter en lång dag och en lång hemresa, men det tror jag alla tyckte att det var värt.....

Bollnäs - Farsta 4-0
Värmdö - Bollnäs 2-4
Bollnäs - Örebro 1-1
Hässelby/Kälvesta - Bollnäs 1-8

Final:
Bollnäs - Örebro 5-2


3:E plats i C-slutspelet i 2016/17 års Jacob Silfverberg Cup
2017-04-05 14:30
Team 05 (U12) säsongen 16/17 (endast Saku saknas från årets trupp, på bilden saknas även Alex W och Axel B som tyvärr fick åka hem tidigare på grund av sjukdom)
Bollnäs team 05 avslutade en lång och utvecklande säsong med att spela en tredagars cup i Gävle/Sandviken.

Laget åkte till Sandviken för att spela gruppspel med 21 utespelare och 2 målvakter. Turneringens klart största trupp.
Laget provade för första gången att dela laget i två där två femmor spelade första perioden och två andra femmor spelade period två. Vilket inte på något sätt är optimalt men ett gott alternativ för att ge alla mycket speltid. Detta innebar att en femma stannade kvar i omklädningsrummet i den första perioden och bytte av de som spelade till den andra.

Rent sportsligt innebar detta ett blandat resultat där laget efter fem spelade matcher i gruppen skrapat ihop en vinst och en oavgjord match vilket ledde till en 5e plats i gruppen (av 6 lag).

Detta innebar att laget gick direkt till semifinal i C-slutspelet som turneringens bästa 5a och ställdes där mot Österåker som laget slagit med 6-2 i gruppspelet.
Matchen började med att BIS tog ledningen i första perioden med 3-0, en period som lika gärna hade kunnat slutat med det dubbla till BIS. I den 2a perioden så kom nerverna med i spelet och Bollnäslaget tappade sin ledning till 3-3 innan slutsignalen gick för matchen. Matchen gick till förlängning som blev mållös vilket ledde fram till en spännande straffläggning som Österåker tillslut gick segrande ur.

I matchen om en 3e plats så ställdes Bollnäs mot Brynäs som började med en jämn första period vilket även periodresultatet, 3-3, även antyder.
Till denna match så spelade alla femmorna hela matchen vilket kanske var det som gjorde att Bollnäs laget orkade köra på. För sista perioden slutade 6-1 vilket gav ett slutresultat på 9-4 till Bollnäs favör.

Förutom sista matchen så hade nog lagets spelare ändå roligast med allt de som hände runtomkring denna helg, bussresorna, hotellvistelsen, hotellfrukosten, badet och framförallt lördagskvällens aktiviteter med bl.a lasermaxx som var en stor succé 👍🏻

Sammanfattningsvis så har laget haft en säsong med både toppar och dalar rent sportsligt. 
Tre nya har börjat i laget vilket gjort att vi nu har en trupp på 24 spelare. Hur många som fortsätter vet vi inte men vi vet att minst 3 till kommer ansluta till truppen nästa säsong.
Vi har haft ett fantastiskt föräldrastöd hela säsongen som hjälpt till  runt laget på alla sätt och som gett laget möjlighet att åka på många cuper.
Barnen har både utvecklats sportsligt som socialt och alla har tagit steg framåt individuellt. 

Nu sätter vi punkt för denna säsong, vilar upp oss och blickar framåt till en ny spännande säsong 17/18.
Kommande matcher
Sön 21/1 11:10
Spelade matcher
Sön 14/1 13:00
5 - 3  
Tor 28/12 10:00
Sön 17/12 12:00
3 - 4  
Sön 10/12 12:00
5 - 3  
Sön 3/12 14:30
17 - 3  
Sön 26/11 13:00
9 - 3  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Hem, 12/12 07:52 
Hem, 05/12 07:06 
Hem, 16/11 16:17 
Hem, 08/11 09:06 
Hem, 31/10 06:56 
 
STADGAR
POLICY
Våra sponsorer