Välkommen till Team 05´s (U12) hemsida!
 
Cupvinnare i "the real end of season cup" 2017
2017-04-24 15:25
Stor lycka när Bollnäs team 05 lyckades gå obesegrad genom "The real end of season cup" i Grimsta hallen i Stockholm.
Säsongen som aldrig riktigt ville ta slut.
Ja lite så blev det för en stor del av BIS team 05 när laget deltog i en cup som anordnades av Hässelby/Kälvesta i Grimsta hallen i slutet på april. 

Säsongen tog egentligen slut 3 veckor tidigare och det var exakt den tiden som spelarna senast stod på is inför denna cup.
Med ringrostighet i kroppen och knoppen så tog sig bollnäs ann utmaningen och ställdes mot ett bra motstånd som inte hade haft samma "uppehåll". 
Vi pratade innan första matchen om att börja med defensiven för att hålla ihop laget innan tajmingen och känslan skulle komma tillbaka, vilket fungerade perfekt. Farsta, som stod för första motståndet, lyckades bara skjuta 4 skott på mål samtidigt som bollnäs var effektiv och satte 4 puckar i mål på 10 försök. Just den starka defensiven, målvaktsspelet och ett starkt hemjobb av forwards var något som höll i sig hela cupen. Bollnäs släppte endast i 6 mål på 5 matcher och gjorde 22 mål framåt.
Laget gick obesegrat genom hela turneringen och tappade endast en poäng i den oavgjorda grundapelsmatchen mot Örebro som sedermera blev lagets finalmotståndare.

Finalen blev en känslofylld historia.
Sammanfattningsvis så gick bollnäs snabbt upp till en 2-0 ledning och kändes väldigt stabil. Men efter en period med ett mindre kaos och ett avklarat 5 mot 3 underläge så hittade bollnäs flytet igen gick ifrån och vann matchen med 5-2.

(Värt att notera var att alla forwards i bollnäslaget gjorde poäng under turneringen, vilket tyder på bredd)

Som titeln på cupen beskriver så var detta tillslut det sista som hände säsongen 2016/17. Många trötta spelare efter en lång dag och en lång hemresa, men det tror jag alla tyckte att det var värt.....

Bollnäs - Farsta 4-0
Värmdö - Bollnäs 2-4
Bollnäs - Örebro 1-1
Hässelby/Kälvesta - Bollnäs 1-8

Final:
Bollnäs - Örebro 5-2


3:E plats i C-slutspelet i 2016/17 års Jacob Silfverberg Cup
2017-04-05 14:30
Team 05 (U12) säsongen 16/17 (endast Saku saknas från årets trupp, på bilden saknas även Alex W och Axel B som tyvärr fick åka hem tidigare på grund av sjukdom)
Bollnäs team 05 avslutade en lång och utvecklande säsong med att spela en tredagars cup i Gävle/Sandviken.

Laget åkte till Sandviken för att spela gruppspel med 21 utespelare och 2 målvakter. Turneringens klart största trupp.
Laget provade för första gången att dela laget i två där två femmor spelade första perioden och två andra femmor spelade period två. Vilket inte på något sätt är optimalt men ett gott alternativ för att ge alla mycket speltid. Detta innebar att en femma stannade kvar i omklädningsrummet i den första perioden och bytte av de som spelade till den andra.

Rent sportsligt innebar detta ett blandat resultat där laget efter fem spelade matcher i gruppen skrapat ihop en vinst och en oavgjord match vilket ledde till en 5e plats i gruppen (av 6 lag).

Detta innebar att laget gick direkt till semifinal i C-slutspelet som turneringens bästa 5a och ställdes där mot Österåker som laget slagit med 6-2 i gruppspelet.
Matchen började med att BIS tog ledningen i första perioden med 3-0, en period som lika gärna hade kunnat slutat med det dubbla till BIS. I den 2a perioden så kom nerverna med i spelet och Bollnäslaget tappade sin ledning till 3-3 innan slutsignalen gick för matchen. Matchen gick till förlängning som blev mållös vilket ledde fram till en spännande straffläggning som Österåker tillslut gick segrande ur.

I matchen om en 3e plats så ställdes Bollnäs mot Brynäs som började med en jämn första period vilket även periodresultatet, 3-3, även antyder.
Till denna match så spelade alla femmorna hela matchen vilket kanske var det som gjorde att Bollnäs laget orkade köra på. För sista perioden slutade 6-1 vilket gav ett slutresultat på 9-4 till Bollnäs favör.

Förutom sista matchen så hade nog lagets spelare ändå roligast med allt de som hände runtomkring denna helg, bussresorna, hotellvistelsen, hotellfrukosten, badet och framförallt lördagskvällens aktiviteter med bl.a lasermaxx som var en stor succé 👍🏻

Sammanfattningsvis så har laget haft en säsong med både toppar och dalar rent sportsligt. 
Tre nya har börjat i laget vilket gjort att vi nu har en trupp på 24 spelare. Hur många som fortsätter vet vi inte men vi vet att minst 3 till kommer ansluta till truppen nästa säsong.
Vi har haft ett fantastiskt föräldrastöd hela säsongen som hjälpt till  runt laget på alla sätt och som gett laget möjlighet att åka på många cuper.
Barnen har både utvecklats sportsligt som socialt och alla har tagit steg framåt individuellt. 

Nu sätter vi punkt för denna säsong, vilar upp oss och blickar framåt till en ny spännande säsong 17/18.
Andra plats i BIS U12-cup!
2017-03-11 20:00
Blandade känslor efter slutsignalen i finalen 😊
Till Team 05s hemmacup så bestämdes det att laget skulle delas i två lag för att ge alla spelare extra speltid samt att ge några yngre spelare chansen att vara med.
Lagen spelade i varsin grupp där lag röd ställdes mot Hudik och Ånge.
Det visade sig vara tre jämna lag där två av tre matcher slutade 4-4. Tyvärr förlorade  Bollnäs röd en jämn match mot Hudik, där det stod och vägde enda in mot slutet. Hudik gick segrande i den matchen och tog sig till semifinal tillsammans med Ånge. Bollnäs röd fick spela en match om 5-6 plats mot Vansbro som Vansbro lyckades vinna.
De små marginalerna var tyvärr inte på Bollnäs röds sida denna turnering trots en väldigt bra insats.

I den andra gruppen ställdes Bollnäs vit mot Värmdö och Vansbro.
Just Värmdö var bollnäs lagets första motstånd i gruppspelet, vilket visade sig bli en jämn uppgörelse. Värmdö öppnade bäst och tog ledningen med 2-0 efter första perioden. Men i andra tog Bollnäs vit över och var andra periodens starkaste lag och vann den med 2-0. Matchen slutade rättvist med ett oavgjort resultat.
Match 2  såg ut att bli en enklare uppgift för lag vit som gick ifrån till 4-1, men efter det så slappnade laget av lite för mycket och släppte upp Vansbro till 4-3 vilket även blev slutresultatet. 
Tack vare bättre målskillnad i favör till Värmdö så hamnade Bollnäs vit som 2a i gruppen och fick möta Hudik i sin semifinal vilket enligt spelschemat lite oturligt hamnade direkt efter deras sista gruppspelsmatchen.
Men detta verkade vara ett lyckat scenario för lag vit som spelade sin bästa match på hela cupen denna semifinal. 
Framgångsfaktorn i denna match var helt klart försvarsspelet och det fenomenala målvaktsspelet. Hudik lyckades inte komma in på mål och skapa tillräckligt farliga chanser förutom i slutet då hudik bokstavligen tryckte in ett reduceringsmål som enligt regelboken egentligen inte skulle ha godkänts. Bollnäs vit gick rättvist till final efter lagets seger i semifinalen.
Efter två tuffa matcher och lång vila till finalen så tog krafterna slut för bollnäs vit som förlorade finalen övertygande mot Värmdö.
Men sett över hela turneringen så var det verkligen ett vunnet silver.

Grattis Värmdö till segern i BIS U12 cup 2017!

Bra jobbat alla Bollnäs spelare som visade att det finns massor av duktiga hockeyspelare från vår förening.

Vinnare i Gällsta Winter Classic 2017
2017-02-26 23:03
Mycket väl genomförd cup av spelarna i Bollnäs team 05.
Tre vinster av tre möjliga mot Sundsvall (8-3), Lindefallet (10-1) och Gällsta (6-4).

Segrare i B-finalen mot Brynäs i Din lokala tidning cup i Sandviken 2017.
2017-01-09 09:56
Efter en nervös och spänd inledning på cupen lyckades spelarna i team 05 vända trenden och tog sig till en efterlängtad final.

Finalen började även den nervöst och spänt för båda lagen med ett halvtidsresultatet på 2-1 till Bollnäs. Men efter det släppte nervositeten och Bollnäs lyckades vinna med 6-1.
 
Våra sponsorer