SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bollnäs Ishockeysällskap
Sedan 1939

Bli medlem i Bollnäs Ishockeysällskap
BLI MEDLEM
Ny tränare för A-laget
2021-03-22 12:14
Jonas Engberg klar som ny A-lagstränare.

Nu står det klart att Jonas Engberg blir huvudtränare för BIS A-lag från och med säsongen 21/22.

 

Jonas är 41 år gammal och har BIS som moderklubb. Jonas har själv spelat ishockey för bland annat BIS, Alfta och Hudiksvall. Jonas är idag ungdomsledare i föreningen där han har hand om team 08. Jonas kommer vara huvudtränare i A-laget och assisterande tränare kommer finnas på plats vid Jonas sida också.

 

Kontraktet är skrivet över säsongen 21/22.

 

Vi vill även tacka A-lagets tidigare tränarduo Jens Eriksson och Pär Palm för deras insatser under de senaste två säsongerna. Både Jens och Pär går vidare med andra roller i föreningen.

Wheeler klar!
2020-09-08 17:35
Joseph Wheeler klar för Bollnäs IS
Nu står det klart att den store forwarden Joseph Wheeler är klar för Bollnäs IS.
Joseph är en välväxt kille med en näsa för målet och en kille som har ett otroligt driv på sina skridskor.

Joseph hälsar att han är sugen på att komma över till Bollnäs och dra igång säsongen!

Joseph Wheeler ansluter till BIS under nästa vecka.

Nyförvärv!
2020-09-01 10:22
Nyförvärvet presenteras av våra guld- och silversponsorer.
Cayden Vander Park klar för Bollnäs IS.

Cayden är en back med enormt driv som inte är rädd för att bära upp pucken från sin backposition. Han har en bra skridskoåkning och han har en bra klubbteknik.

Cayden hälsar att han är taggad på att komma över till Bollnäs och dra igång säsongen!

Länk till Eliteprospect:
Nyförvärv!
2020-06-18 16:00
Maxime Danis
Nu står det klart att den 22-årige kanadensaren Maxime Danis ansluter till BIS inför säsongen 20/21. 

Max, som han kallas, är en välskolad center som besitter mycket fart och är väldigt spelskicklig. Max har under de senaste fyra åren spelat med New England Collage i collageligan NCAA III där han har kombinerat ishockeyn med skola och lacrosse. 

Max hälsar att han är otroligt taggad att få komma över till Bollnäs och visa vad han går för.

Kontraktet är skrivet på ett år.

Welcome to Bollnäs, Max!

Länk till Eliteprospect:
Dubbla förlängningar!
2020-05-29 15:58
Mikael Engström & Daniel Larsson
Nu står det klart att både Mikael Engström och Daniel Larsson förlänger sina kontrakt och stannar i BIS även nästa säsong.

Micke är en stor forward som alltid jobbar hårt för laget och alltid har fart under skridskorna. Micke har Järvsö IK som moderklubb men kom till BIS inför säsongen 18/19 och går nu in på sin tredje säsong i BIS-tröjan. Under föregående säsong stod Micke för 15 poäng på 19 spelade matcher och sex utav dessa poäng var mål.

Daniel är en back som alltid går in med rätt attityd och inställning och har dessutom ett stort BIS-hjärta. Daniel har BIS som moderklubb men gick hockeygymnasium i Hudiksvall och inför säsongen 2014/15 kom Danne tillbaka till BIS och har sedan dess varit klubben trogen. Han har spelat med ett "A" på bröstet under de två senaste säsongerna.

Kontrakten är skrivna över ett år.

Länkar till Eliteprospect:
Axel klar!
2020-05-06 16:30
Nu står det klart att Axel Hultin-Svensk spelar i BIS kommande säsong.
Süstler klar!
2020-05-01 16:59
Edvin Süstler. FOTO: Albin Arousell
Nu står det klart att Edvin Süstler spelar i BIS-dressen till hösten. Edvin kommer senast från Alfta GIF i Hockeytvåan, men har BIS som moderklubb.

Edvin är en irrationell, teknisk och skridskostark forward som motståndarlagen i vinter kommer få svårt med. Edvin har BIS som moderklubb men lämnade inför säsongen 16/17 då han spelade några matcher med Mora IK´s U16 Elit lag, därefter vände han hem till Bollnäs för resterande del av den säsongen. Inför säsongen 17/18 gick Edvin till Alfta GIF som han har varit trogen sedan dess, bortsätt från en sväng till HHC:s juniorlag för att stötta upp dem i kvalserien till J18/20 Elit. Under dessa tre säsonger i Alfta så har Edvin hunnit med att spela 86 matcher och har svarat för 40 poäng. Den senaste säsongen i Alfta blev den poängmässigt bästa under hans tid där, han svarade för 24 poäng på 31 spelade matcher. Edvin lär bli ett roligt inslag i årets upplaga av A-laget och kommer säkert bli en publikfavorit!

Detta är Edvins tankar om comebacken i moderklubben:
- Det ska bli roligt att spela här igen, det var ett tag sen man spelade i den röda dressen sist. Sen har jag spelat mycket med spelare som har kommit tillbaka hit igen så det ska bli jätteroligt att spela med Bollnäs igen.

Vem är Edvin Süstler som spelare?
- Jag tycker att mina två främsta egenskaper är väl min skridskoåkning och teknik, sen har jag ett rappt handledsskott också.

Vad är bästa hockeyminnet hittills i BIS-tröjan?
- Oj, det är väl nån cupvinst när man spelade med U15 eller U16.

Varför väljer du att komma tillbaka till BIS igen?
- Jag har pratat mycket med Jens och Pär om deras framtidsplaner. Bollnäs är ju ändå min moderklubb och det var därför jag valde att gå från Alfta till Bollnäs. Jag vill vara med på denna resa och ta upp Bollnäs till Division 2, Säger Edvin Süstler.

Tränare och Sportchef Jens Eriksson är väldigt nöjd med sitt nyförvärv:
- Ja, vad ska man säga, vi är helt lyriska över att Edvin vill komma hem igen. Detta är en drömvärvning för oss såklart. Edvin är en ung spelare som är en egen produkt och han är en kille som går i bräschen för oss och vi hoppas att det följer fler spelare efter honom. Edvin är en målskytt som vi själva känt att vi har behövt.

Vad kommer Edvin tillföra?
- Det är som han säger, han kommer tillföra fart och teknik, sen är Edvin en poängspelare som kan göra ett och ett annat poäng för oss. Sen kommer han tillföra att gruppen får lite extra självförtroende och motivation inför kommande säsong.

Vad betyder det för Bollnäs Hockey i stort att Edvin vill komma hem?
- Alla killar som kommer från Bollnäs och varit ute och spelat med andra klubbar som kommer hem igen betyder oerhört mycket för oss. Det är det vi vill bygga vår verksamhet på. Alla våra hemvändare som kommer hit är guld värda för oss och vi tror verkligen på dom, Säger Jens Eriksson.

Länk till Eliteprospect:

BLI MEDLEM
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Hem, 13/08 06:58 
Hem, 19/07 13:11 
Hem, 09/06 13:40 
Hem, 27/03 12:48 
 
Våra sponsorer