SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bollnäs Ishockeysällskap
Sedan 1939
Team 05

Cupvinnare i "the real end of season cup" 2017
2017-04-24 15:25
Stor lycka när Bollnäs team 05 lyckades gå obesegrad genom "The real end of season cup" i Grimsta hallen i Stockholm.
Säsongen som aldrig riktigt ville ta slut.
Ja lite så blev det för en stor del av BIS team 05 när laget deltog i en cup som anordnades av Hässelby/Kälvesta i Grimsta hallen i slutet på april. 

Säsongen tog egentligen slut 3 veckor tidigare och det var exakt den tiden som spelarna senast stod på is inför denna cup.
Med ringrostighet i kroppen och knoppen så tog sig bollnäs ann utmaningen och ställdes mot ett bra motstånd som inte hade haft samma "uppehåll". 
Vi pratade innan första matchen om att börja med defensiven för att hålla ihop laget innan tajmingen och känslan skulle komma tillbaka, vilket fungerade perfekt. Farsta, som stod för första motståndet, lyckades bara skjuta 4 skott på mål samtidigt som bollnäs var effektiv och satte 4 puckar i mål på 10 försök. Just den starka defensiven, målvaktsspelet och ett starkt hemjobb av forwards var något som höll i sig hela cupen. Bollnäs släppte endast i 6 mål på 5 matcher och gjorde 22 mål framåt.
Laget gick obesegrat genom hela turneringen och tappade endast en poäng i den oavgjorda grundapelsmatchen mot Örebro som sedermera blev lagets finalmotståndare.

Finalen blev en känslofylld historia.
Sammanfattningsvis så gick bollnäs snabbt upp till en 2-0 ledning och kändes väldigt stabil. Men efter en period med ett mindre kaos och ett avklarat 5 mot 3 underläge så hittade bollnäs flytet igen gick ifrån och vann matchen med 5-2.

(Värt att notera var att alla forwards i bollnäslaget gjorde poäng under turneringen, vilket tyder på bredd)

Som titeln på cupen beskriver så var detta tillslut det sista som hände säsongen 2016/17. Många trötta spelare efter en lång dag och en lång hemresa, men det tror jag alla tyckte att det var värt.....

Bollnäs - Farsta 4-0
Värmdö - Bollnäs 2-4
Bollnäs - Örebro 1-1
Hässelby/Kälvesta - Bollnäs 1-8

Final:
Bollnäs - Örebro 5-2


 
Våra sponsorer