SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bollnäs Ishockeysällskap
Sedan 1939
Team 05

Cupseger i Valbo
2017-09-18 10:46
Vinst i finalen mot Tyresö/Hanviken i Nicklas Bäckström Cup!
Efter en svängig och rafflande turnering så drog Bollnäs 05or tillslut det längsta strået och tog hem slutsegern i Nicklas Bäckström Cup i Valbo.
6 lag deltog i den jämnaste cup vi spelat hittills. Väldigt många matcher slutade oavgjort och fick avgöras på straffar.

För Bollnäsgänget började turneringen kl.8 på lördag morgon mot hemmalaget Valbo. Den tidiga tiden märktes på båda lagen och kanske framförallt på Bollnäs som aldrig riktigt kom igång.
Efter att ha tagit ledningen med 4-3 så lyckades Valbo vända matchen på slutet och vann med 5-4, jämn tillställning som lika gärna kunnat sluta oavgjort.
Lika jämt var det i nästa match mot Tyresö men där blev utvisningarna avgörande, en spelform som Tyresö var väldigt vass i. Matchen slutade 5-3 till Tyresö.
Inför match 3 gjordes några ändringar i laget som blev lyckosam och Bollnäs lyckades vända trenden och gå segrande i den matchen. 5-4 till bollnäs mot Sundsvall.
Kvällsmatchen mot Mora började jämt och Mora tryckte på med sitt tunga och fysiska lag. Bollnäs målvakt höll laget kvar i matchen med några fantastiska räddningar. Så när Bollnäs fick hål på Mora så rann det iväg siffermässigt, 7-1 till Bollnäs. 
På Söndag morgon väntade Waxholm som blev en ganska sömnig historia från båda laget som inte riktigt hade hunnit vakna 😄. 6-2 till bollnäs.

Eftersom Bollnäs i detta läge var beroende av kommande matchers resultat så väntade nägra timmars nervöst väntande på hur de andra matchernas resultat skulle bli.
Med turen var på Bollnäs sida denna gång och alla resultat gick vår väg vilket gav Bollnäs chansen att spela finalen mot Tyresö.

Finalen blev ett långt ställningskrig där båda lagen gav allt i närkamperna och försvarsspelet. Dessutom med två formtoppad målvakter.
Efter första perioden var resultatet fortfarande 0-0.
En bit in i andra perioden lyckades Oscar tillslut spräcka nollan efter en jättefin framspelning av Teo Ståhl.
En stund senare lyckades Eric ta sig fram till ett friläge som han förvaltade på bästa sätt med ett snyggt skott i målvaktens vänstra kryss. I detta läge kändes det som att bollnäs hade kontroll på matchen. Ända fram till att ungefär 3 minuter återstod, då Tyresö lyckades göra mål efter ett individuellt misstag av oss i egen zon.
Men laget krigade på i matchens slutskede och lyckades hålla pucken borta från sitt egna mål även när Tyresö tog ut sin målvakt när det återstod 30 sekunder av matchen.

Efter slutsignalen utbröt vild glädje efter ännu en cupseger.
Spelarna var väl värda detta i en cup där motståndet var mycket bra och där laget verkligen fick kämpa för att ta hem segern.

Känslan efter slutsignalen tar vi med oss inför den säsong som väntar efter en mycket bra organiserad cup.


 
Våra sponsorer